PROJE EKİBİ
Proje Personeli
Doç. Dr. Yılmaz Mutlu
Yürütücü, Muş Alparslan Üni.

Doç. Dr. Yılmaz Mutlu
Yürütücü, Muş Alparslan Üni.
Doç. Dr. Yılmaz MUTLU Muş Alparslan Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde görev yapmaktadır. Mutlu, doktora tezini diskalkuli üzerine yapmış olup, bu alanda birçok makale ve kitap bölümü yazmış olup konu ile ilgili üç kitabın yazımında da editörlük yapmıştır. Diskalkulik çocuklara matematik öğretimi için çoklu duyusal öğretimi destekleyen birçok materyal (DokunSay sayı seti, DokunSay aritmetik seti, DokunSay Saat Öğretim Materyali vb.) tasarlamıştır. Mutlu’nun bu konu ile ilgili patentli materyal tasarımları olup bu materyallerle uygulamalı eğitimler vermektedir. Ayrıca Mutlu, birçok proje eğitimi almakla beraber TÜBİTAK-ARDEB veTÜBİTAK-BİDEB kapsamında yer alan birçok projenin değerlendirilmesinde panelist, dış danışman ve proje gözlemcisi olarak görev almıştır. Önerilen proje kapsamında projenin yazılmasından etkinliklerin hazırlanmasına, projenin yürütülmesinden ölçme-değerlendirme faaliyetlerine, projede toplanan verilerin analiz edilmesinden yayına dönüştürülmesi gibi birçok alanda katkı sağlayacaktır.
Doç. Dr. Levent AKGÜN
Proje Uzmanı, Atatürk Üni.

Doç. Dr. Levent AKGÜN
Proje Uzmanı, Atatürk Üni.
Lisans eğitimini Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik Bölümü’nde, yüksek lisansını Atatürk Üniversitesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Anabilim Dalı’nda ve doktora eğitimini ise Atatürk Üniversitesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Anabilim Dalı’nda tamamlamıştır. Halen Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü Matematik Eğitimi Anabilim Dalı’nda doçent olarak görev yapmaktadır. Diskalkulinin bilişsel boyutu, diskalkuliye sahip çocukların yaşadıkları matematik öğrenme güçlükleri ve diskalkulik çocuklarda problem çözme üzerine çalışmalarını sürdürmektedir. Önerilen proje kapsamında diskalkulik çocuklarda problem çözme eğitiminde kullanılabilecek örnek etkinlikler konusunda katkı sağlayacaktır. Ayrıca mevcut proje kapsamında projenin yazılmasından etkinliklerin hazırlanmasına, projenin yürütülmesinden ölçme-değerlendirme faaliyetlerine, projede toplanan verilerin analiz edilmesinden yayına dönüştürülmesi gibi birçok alanda katkı sağlayacaktır.
Doç. Dr. Zekeriya ÇAM
Proje Uzmanı, Muş Alparslan Üni.

Doç. Dr. Zekeriya ÇAM
Proje Uzmanı, Muş Alparslan Üni.
Lisans eğitimini İnönü Üniversitesi’nde Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalında, yüksek lisansını Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Bilimleri Anabilim Dalında ve doktora eğitimini ise Ankara Üniversitesi Eğitim Psikolojisi Anabilim Dalında tamamlamıştır. 2010 yılında atandığı Muş Alparslan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalında Doçent olarak görev yapmaktadır. Diskalkulinin bilişsel boyutu, diskalkuliye sahip çocukların yaşadıkları psikososyal sorunlar ve diskalkuliye sahip çocuklarda matematik kaygısı konularında çalışmaları bulunmakta ve bu konularda çalışmalarını sürdürmektedir. Önerilen proje kapsamında diskalkuliye sahip çocuklarda çalışma belleğinin rolü ve çalışma belleği eğitiminde kullanılabilecek örnek etkinlikler konusunda katkı sağlayacaktır. Ayrıca mevcut proje kapsamında projenin yazılmasından etkinliklerin hazırlanmasına, projenin yürütülmesinden ölçme-değerlendirme faaliyetlerine, projede toplanan verilerin analiz edilmesinden yayına dönüştürülmesi gibi birçok alanda katkı sağlayacaktır.
Dr. Ali Fuad YASUL
Proje Uzmanı, Muş Alparslan Üni.

Dr. Ali Fuad YASUL
Proje Uzmanı, Muş Alparslan Üni.
Lisans eğitimini 2008 yılında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği Anabilim Dalı’nda tamamladı. Yüksek Lisans derecesini 2014 yılında İnönü Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı’ndan, Doktora derecesini ise 2019 yılında Atatürk Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı’ndan almıştır. Halen Muş Alparslan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı’nda öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Diskalkuliye sahip çocuklar için parmakla sayma stratejileri ve matematik kaygısı üzerine makale çalışmalarının yanı sıra özgün ve çeviri kitap bölümü çalışmaları bulunmaktadır. Önerilen proje kapsamında diskalkuliye sahip çocuklarda kaygı ve giderilmesine yönelik stratejiler konusunda öğretmen adaylarına eğitim verecektir. Ayrıca mevcut proje kapsamında projenin yazılmasından etkinliklerin hazırlanmasına, projenin yürütülmesinden ölçme-değerlendirme faaliyetlerine, projede toplanan verilerin analiz edilmesinden yayına dönüştürülmesi gibi birçok alanda katkı sağlayacaktır.
Dr. Emir Feridun
Proje Uzmanı, Muş Alparslan Üni.

Dr. Emir Feridun
Proje Uzmanı, Muş Alparslan Üni.
Lisans eğitimini 2012 yılında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği Anabilim Dalı’nda tamamladı. Yüksek Lisans derecesini 2015 yılında Fırat Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı’ndan, Doktora derecesini ise 2019 yılında Atatürk Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı’ndan almıştır. Halen Muş Alparslan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı’nda öğretim üyesi ve Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı başkanı olarak görev yapmaktadır. Diskalkulik bireylere matematik öğretiminde ebeveyn katılımı ve diskalkulik bireyler için ev içi uygulama önerileri üzerine kitap ve makale çalışmalarının yanı sıra özgün ve çeviri kitap bölümü çalışmaları bulunmaktadır. Önerilen proje kapsamında Diskalkulik çocukların öğrenme sürecine ebeveyn katılımı ve önemi konusunda öğretmen adaylarına eğitim verecektir. Ayrıca mevcut proje kapsamında projenin yazılmasından etkinliklerin hazırlanmasına, projenin yürütülmesinden ölçme-değerlendirme faaliyetlerine, projede toplanan verilerin analiz edilmesinden yayına dönüştürülmesi gibi birçok alanda katkı sağlayacaktır.
Eğitmenler
Prof. Dr. Sinan OLKUN
Eğitmen, Ankara Üni. (E. Öğrt. Üyesi)

Prof. Dr. Sinan OLKUN
Eğitmen, Ankara Üni. (E. Öğrt. Üyesi)
Lisans eğitimini 1985 yılında Marmara Üniversitesi, Teknik eğitim Fakültesi Makina Eğitimi alanında tamamladı. Yüksek lisans derecesini Orta Doğu Teknik Üniversitesi Eğitim Bilimleri Bölümünde 1995 yılında, doktora derecesini ise 1999 yılında Amerika Birleşik Devletleri, Arizona Eyalet Üniversitesi’nden İlköğretimde Matematik Eğitimi alanında aldı. 1999-2004 yılları arasında Abant İzzet Baysal Üniversitesinde öğretim üyesi olarak çalıştı. 2004 yılında Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi’ne geçiş yaptı. Aynı fakültede ilköğretim bölümü başkanlığı ve sınıf öğretmenliği anabilim dalı başkanlığı yaptı. Aynı zamanda sınıf öğretmenliği lisans, matematik eğitimi yüksek lisans ve matematik eğitimi doktora programlarının koordinatörlüğünü yaptı. 2014-2018 yılları arasında TED Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde öğretim üyeliği, bölüm başkanlığı ve dekanlık yaptı. İlköğretimde matematik eğitimi alanında öğretim üyesi olarak lisans, yüksek lisans ve doktora dersleri vermekte, aynı zamanda araştırmalar yapmaktadır. Matematik öğrenme güçlükleri, sayı hissi ve geliştirilmesi, çocukta matematiksel düşünmenin gelişimi, geometrik düşünmenin gelişimi, oyunla matematiksel temel becerileri geliştirme konuları üzerine çalışmaktadır.
Doç. Dr. Mihriban Hacısalihoğlu
Eğitimen, Giresun Üni.

Doç. Dr. Mihriban Hacısalihoğlu
Eğitimen, Giresun Üni.
Karadeniz, Lisans eğitimini Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde Matematik Anabilim Dalında, Yüksek lisans eğitimini Ondokuz Mayıs Üniversitesi Matematik programında, doktora eğitimini ise Karadeniz Teknik Üniversitesi Matematik Eğitimi Anabilim Dalında tamamlamıştır. 1992 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Giresun Eğitim Fakültesine öğretim görevlisi olarak atandı. 2012 yılında Giresun Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Matematik Eğitimi Ana Bilim Dalına yardımcı doçent olarak atandı. Hacısalihoğlu Karadeniz, 2018 yılına kadar aynı birimde doktor öğretim üyesi, 2019 yılında ise doçent olarak görevine devam etmektedir. Hacısalihoğlu Karadeniz’in, birçok ulusal, uluslararası dergilerde makalesi ve kitap bölümleri bulunmaktadır. Matematik eğitiminde öğretmen yetiştirme, okul öncesinde matematik eğitimi, oyunla matematik öğretimi, kâğıt katlama yöntemi ile (Origami) matematik öğretimi, özel eğitim, kaynaştırma eğitiminde matematik uygulamaları, diskalkuli gibi konularda çalışmaları bulunmakta ve bu konularda çalışmalarını sürdürmektedir. Önerilen proje kapsamında “Etkinliklerle Doğal Sayılarla Bölme İşleminin öğretimi” eğitimi ile projeye katkı sağlayacaktır.
Dr. Kübra POLAT
Eğitmen, Sivas Cumhuriyet Üni.

Dr. Kübra POLAT
Eğitmen, Sivas Cumhuriyet Üni.
Lisans eğitimini Hacettepe Üniversitesi Ortaöğretim Matematik Öğretmenliği programında, yüksek lisansını Gazi Üniversitesi ve doktorasını Atatürk Üniversitesi Matematik Eğitimi anabilim dalında tamamlamıştır. POLAT şu an Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü Matematik Eğitimi Ana Bilim Dalı’nda Dr. Öğr. Üyesi olarak görev yapmaktadır. Polat lisans düzeyinde “öğrenme güçlüğü” ve lisansüstü düzeyde ise “matematik öğrenme güçlüğü” derslerini vermektedir. Polat’ın diskalkuli ile ilgili kitap bölümleri ve çeşitli bilimsel çalışmaları bulunmaktadır. Önerilen proje kapsamında Polat kitap bölümünün de bulunduğu “Müdahaleye Yanıt Yöntemi ve Uygulaması” etkinliğinin hazırlanmasına ve proje eğitimlerinin gerçekleştirilmesine katkı sağlayacaktır.
Dr. Burcu DURMAZ
Eğitmen, Süleyman Demirel Üni.

Dr. Burcu DURMAZ
Eğitmen, Süleyman Demirel Üni.
Lisans eğitimini Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nin ilköğretim matematik öğretmenliği programında, yüksek lisansını Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nin Fen Bilimleri Enstitüsünün ilköğretim matematik öğretmenliği programında, doktorasını ise Uludağ Üniversitesi’nin Eğitim Bilimleri Enstitüsü’nün ilköğretim matematik eğitimi programında tamamlamıştır. Halen Süleyman Demirel Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü’nde görev yapmaktadır. Diskalkuli tanılama yöntemleri, diskalkulik bireylerin özellikleri ile diskalkulik bireylerin matematik eğitimi konularında çalışmaları bulunmaktadır. Önerilen proje kapsamında diskalkuli tanılama sürecinde kullanılan en eski ve en yaygın yöntemlerden biri olan tutarsızlık modeline yönelik etkinlikler konusunda katkı sağlayacaktır.
Dr. Adem DOĞAN
Eğitmen, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üni.

Dr. Adem DOĞAN
Eğitmen, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üni.
Lisans eğitimini 1999 yılında Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği ve İlköğretim Matematik Öğretmenliği Anabilim Dallarında çift lisans yaparak tamamladı. Yüksek Lisans derecesini İlköğretim Matematik Eğitimi alanında Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsünden 2002 yılında almıştır. Yine Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı’ndan, Doktora derecesini ise 2018 yılında almıştır. Milli Eğitim Bakanlığında 20 yıl ilköğretim matematik öğretmeni olarak görev yapmıştır. Bu görevin son 10 yılı Kahramanmaraş Bilim ve Sanat Merkezinde matematik öğretmeni ve proje danışmanı olarak geçmiştir. 2019 yılından itibaren Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı’nda öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Matematik öğretimi, kesir modelleme türleri, kesrin alt anlamları, üstün yeteneklilerin eğitimi ve öğretmen yetiştirme üzerine makale çalışmalarının yanı sıra özgün ulusal ve uluslararası birçok makale ve kitap bölümü çalışmaları bulunmaktadır. Önerilen proje kapsamında Etkinliklerle Basamak Değeri Öğretimine yönelik öğretmen adaylarına eğitim verecektir.
Dr. Ahmet AYKAN
Eğitmen, Muş Alparslan Üni.

Dr. Ahmet AYKAN
Eğitmen, Muş Alparslan Üni.
Lisans eğitimini Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Anabilim Dalında, yüksek lisansını Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Programları ve Öğretim Anabilim Dalında ve doktora eğitimini ise Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Eğitim Programları ve Öğretim Anabilim Dalında tamamlamıştır. 2000-2010 yılları arasında Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde sınıf öğretmenliği görevi yapan Aykan, 2011 yılından itibaren görev yapmaya başladığı Muş Alparslan Üniversitesi’nde şu anda Eğitim Fakültesi Eğitim Programları ve Öğretim Anabilim Dalında öğretim üyesi olarak devam etmektedir. Diskalkulik çocuklar için bireysel eğitim ve öğretim programı tasarlama konusunda çalışmaları bulunmakta ve bu konularda çalışmalarını sürdürmektedir. Önerilen proje kapsamında diskalkulik çocuklar için bireysel eğitim ve öğretim programı tasarlama konusunda katkı sağlayacaktır.
Dr. Fuat ELKONCA
Eğitmen, Muş Alparslan Üni.

Dr. Fuat ELKONCA
Eğitmen, Muş Alparslan Üni.
Proje eğitmeni Dr. Öğr. Üyesi Fuat ELKONCA, lisans eğitimini 2007 yılında Konya Selçuk Üniversitesi Matematik bölümünde tamamlamış ve 2007 ile 2011 arasında çeşitli kurumlarda Matematik öğretmenliği yapmıştır. 2011’de Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme bilim dalında yüksek lisans eğitimine başlamış ve 2013’te yüksek lisans eğitimini bitirmiştir. 2014 yılında Gazi Üniversitesi Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme bilim dalında doktora eğitimine başlamış ve 2020 yılında mezun olmuştur. 2011 yılında Araştırma Görevlisi olarak atandığı Muş Alparslan Üniversitesi Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme Anabilim dalındaki görevine şu an Dr. Öğr. Üyesi olarak devam etmektedir. ELKONCA, genel olarak Eğitsel Veri Madenciliği ile ilgili çalışmalar yürütmekte ve bunlara ek olarak Madde Tepki Kuramı, Klasik Test Kuramı ve Çok değişkenli istatistik ile ilgili çalışmalar yapmaktadır. Ölçme ve Değerlendirme alanın yanında disiplinler arası çalışmalarla ilgilenmekte ve özellikle matematik öğrenme güçlüğü, okul öncesi eğitimi, çocuk gelişimi ve özel eğitim alanında ortak çalışmalar yürütmektedir.
Dr. Fatma CUMHUR
Eğitmen, Muş Alparslan Üni.

Dr. Fatma CUMHUR
Eğitmen, Muş Alparslan Üni.
Lisans eğitimini Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde Matematik Bölümü Anabilim Dalında, yüksek lisans ve doktora eğitimini ise Karadeniz Teknik Üniversitesi Matematik Eğitimi Anabilim Dalında tamamlamıştır. 2017 yılından beri atandığı Muş Alparslan Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği Anabilim Dalında Doktor Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır. Matematik eğitiminde öğretmen yetiştirme, problem çözme, soru sorma ve diskalkuli gibi konularda çalışmaları bulunmakta ve bu konularda çalışmalarını sürdürmektedir. Önerilen proje kapsamında ‘etkinliklerle çarpma işleminin öğretimi’ eğitimi ile projeye katkı sağlayacaktır.
Dr. Ebru KORKMAZ
Eğitmen, Muş Alparslan Üni.

Dr. Ebru KORKMAZ
Eğitmen, Muş Alparslan Üni.
Lisans eğitimini İnönü Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümünde, yüksek lisansını Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Matematik Bölümünde ve doktora eğitimini ise İnönü Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Matematik Eğitimi Anabilim Dalında tamamlamıştır. 2018 yılında atandığı Muş Alparslan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik Eğitimi Anabilim Dalında Dr. Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır. Gerçekçi matematik eğitimi, Geogebra, matematik eğitiminde dijital oyunlar, matematik eğitiminde uzaktan eğitim sürecinde yaşanan zorluklar, diskalkulik çocuklara sayma öğretimi, diskalkuli risk gruplarında saat okuma becerileri ile matematik eğitimi ve öğretimi konularında çalışmaları bulunmakta olup bu konularda çalışmalarını sürdürmektedir. Önerilen proje kapsamında etkinliklerle sayma öğretimine yönelik çalışmalar ile projeye katkı sağlanması hedeflenmektedir.
Öğr. Gör. İhsan SÖYLEMEZ
Eğitmen, Muş Alparslan Üni.

Öğr. Gör. İhsan SÖYLEMEZ
Eğitmen, Muş Alparslan Üni.
Lisans eğitimini Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi Ortaöğretim Matematik Öğretmenliği Anabilim Dalında tamamlamıştır. Doktora eğitimine Atatürk Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Matematik Eğitimi Anabilim Dalında devam etmektedir. Diskalkuli ve diskalkuli riski olan çocuklarda matematik kaygısını gidermeye yönelik etkinlik ve öğretim yöntemleri konularında çalışmalarını sürdürmektedir. Önerilen proje kapsamında öğretmen adaylarına diskalkulik çocuklara toplama işlemi öğretiminde kullanılacak olan etkinlikler konusunda katkı sağlanması planlanmaktadır.
Öğr. Gör. Yavuz Erdem AKKUŞÇİ
Eğitmen, Muş Alparslan Üni.

Öğr. Gör. Yavuz Erdem AKKUŞÇİ
Eğitmen, Muş Alparslan Üni.
Lisans eğitimini Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi Ortaöğretim Matematik Öğretmenliği Anabilim Dalında, yüksek lisans eğitimini Atatürk Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Matematik Eğitimi Anabilim Dalında tamamlamıştır ve yine aynı anabilim dalında doktora eğitimine devam etmektedir. Erken dönem çocuklarında diskalkuli tanısı ve diskalkuliye müdahale konularında çalışmalarını sürdürmektedir. Önerilen proje kapsamında öğretmen adaylarına diskalkulik çocuklara çıkarma işlemi öğretiminde kullanılacak olan etkinlikler konusunda katkı sağlanması planlanmaktadır.
Rehberler
- Çiğdem Demirtaş
- Edanur Güven
- Rumeysa Durgun
- Ferdi Tarhan
- Ercan Demir
- Ömer Bingölbali